Piirimestaruusmaastot 19.5.2018 Lohtaja

HT:n urheilijat ja huoltajat yhteiskuvassa

Lohtajalla kisattiin aurinkoisessa ja kesäisessä ilmassa. Rata oli kimurantti ja tarjosi nopeita käännöksiä, erilaisia alustoja sorasta nurmikkoon sekä paljon pieniä kumpareita. Juoksukuntoa mitattiin toden teolla.

Halsuan joukkueeseen kuuluivat Ringa-Ilona Jylhä, Riko-Matti Jylhä, Teemu Simoinen, Max Rokala, Otto Ruuska, Reija-Elina Jylhä, Pietari Jussinmäki ja Jani Simoinen.

Ringa-Ilona (T9) juoksi ensimmäisissä virallisissa kisoissaan hienosti sijalle 10. Rohkea lähtö kärkijoukossa oli yllättävä ratkaisu ja vaikka matka oli raskas, lopussa voimia vielä riitti loppukiriinkin.

Riko-Matti (P10) saavutti kisassaan hopeaa. Juoksu oli alusta saakka kahden kauppa kovan kilpakumppanin Luka Kykyrin (Kälviän Tarmo) kanssa. Riksu lähti alussa veturiksi, mutta Luka veti tällä kertaa maalissa pidemmän korren.

Teemu, Max ja Otto (P11) kisaivat samassa sarjassa. Teemu juoksi hirmuisen loppukirivaiheen jälkeen hopealle. Max teki hyvän suorituksen sijoituksen ollessa 8. Otto joutui harmittavasti keskeyttämään jalkaongelman takia.

Rellu (T15) kävi kovan kamppailun Kälviän Tarmon Melissa Kykyrin ja Himangan Urheilijoiden Hanna Kyöstin kanssa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmikko oli karkuteillä muusta joukosta. Toisella kierroksella Rellu kiristi vauhtia pitkään loppukiriin ja varmisti voiton Melissan tarjoamasta kovasta vastuksesta huolimatta.

Jani ja Pietari (P15) nappasivat komeasti hopeaa ja pronssia omalla matkallaan. Tiukka ja tasainen kisa kääntyi lopussa Kannuksen Uran Eemeli Katajalaakson voitoksi.

Lohtajan pm-maastot 2018

Mitalien määrä seuroittain 9-15 -vuotiaiden henkilökohtaisilla matkoilla (kooste P Jylhä):